Followers

Saturday, September 22, 2012

ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΗ

Με αφορμή πρόσφατο μήνυμα που λάβαμε από την Αμερική σχετικά με την αλλαγή περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου μας, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

Μεγαλώσαμε σε ελεύθερες ακτές γυμνιστών και ύστερα επισκεφθήκαμε κλειστά κέντρα παραθερισμού γυμνιστών στην Ευρώπη. Για περισσότερα από 40 χρόνια παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο χώρο του γυμνισμού. Η άρνηση του επίσημου κινήματος να δει τις νέες και όχι τόσο συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά στην κοινωνία έχει αποξενώσει το κίνημα από χιλιάδες υποψήφια μέλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής διαρροή προς άλλους χώρους.

Είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να συναντήσουμε παλαίμαχους γυμνιστές σε προχωρημένη ηλικία, όπως την Ise Dissen Lang (1908-2000), to Rene Κielinger (1905-1993), τον Erik Holm (1916-2004) και την Irmgard Koch-Richter (1923-2009), σύζυγο του Γερμανού παιδαγωγού και πρωτοπόρου γυμνιστή Adolf Koch (1897-1970) και άλλους που με προσωπικές θυσίες στάθηκαν στο πλευρό εκατοντάδων οπαδών στα δύσκολα προπολεμικά και μεταπολεμική χρόνια.

Γνωρίσαμε σπουδαίους ανθρώπους απ΄όλα τα κοινωνικά στρώματα, σεμνούς γυμνιστές με εξαιρετική προσφορά στο κίνημα, τα ονόματα των οποίων έχουν γραφτεί στη βίβλο του κινήματος.

Είδαμε όμως και την άλλη πλευρά του γυμνισμού: την άρνηση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και την αποστροφή προς οτιδήποτε είχε να κάνει με την ελεύθερη έκφρασή της. Αντιληφθήκαμε ότι η εκάστοτε  ηγεσία είχε εντελώς αποκοπεί από την κοινωνία. Η προσπάθεια αποσύνδεσης του κινήματος από τη σεξουαλική επανάσταση, που  έφερε την ανατροπή στις ανθρώπινες σχέσεις και συντέλεσε στην παραχώρηση ακτών γυμνιστών σε όλο τον κόσμο, έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα: απομόνωση και συρρίκνωση από την κοινωνία. Η λέξη "σεξ" ήταν απαγορευμένη. Όποιος την πρόφερε, εθεωρείτο "σεξομανής" και επικίνδυνος για τους άλλους.

Όμως οι γυμνιστές δεν παύουν να είναι άνθρωποι με πλούσια χαρίσματα. Η άρνηση της σεξουαλικότητας μέσα στους οργανωμένους χώρους υπήρξε ακατανόητη και αιτία διαγραφής και κοινωνικής απαξίωσης επίλεκτων ηγετών και απλών μελών σε διάφορες χρονικές περιόδους, κυρίως στη δεκαετία του 60.

Είμαστε γυμνιστές και ηδονιστές συγχρόνως. Είμαστε περήφανοι για την ιδεολογία μας. Όταν πάμε σε κέντρα γυμνισμού ακολουθούμε τους κανόνες και δεν προκαλουμε με τη συμπεριφορά μας, αλλά όταν επιλεγουμε κέντρα ηδονιστών, όπως το Cap d'Agde, εκδηλωνόμαστε  μόνο όπου επιτρέπεται, με σεβασμό προς το σύντροφό μας και τους άλλους παραθεριστές. Ως ηδονιστές έχουμε αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας αμφισβητήσει και να μας θέσει στο περιθώριο!

No comments:

Post a Comment