Followers

Wednesday, January 02, 2013

ΠΡΩΤΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ (1.1.-31.12.2012)





ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

«ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ-ΗΔΟΝΙΣΜΟΣ: Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»
http://gymnismosgreece.blogspot.gr

«
CENSORSHIP, PORNOGRAPHY & THE SEXUAL REVOLUTION»
http://speciallibrary-angmimik.blogspot.gr

«ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ»
http://goswinging.blogspot.gr


ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Το πρόγραμμα βιβλιοδεσίας γενικώς έχει ανασταλεί από το 2009 λόγω υψηλού κόστους. Υπάρχουν ορισμένα παλαιά βιβλία και μεμονωμένα τεύχη περιοδικών που χρειάζονται συντήρηση από ειδικό.

Συνεχίστηκε όμως κανονικά η βιβλιοδεσία άρθρων, συνεργασιών, διδακτορικών διατριβών και ενημερωτικών φυλλαδίων σε ηλεκτρονική μορφή (
pdf) σε τομίδια με τη μέθοδο της απλής, ενισχυμένης θερμοκόλλησης και σπιράλ.

ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Στις 11 Νοεμβρίου 2009 η «Βιβλιοθήκη Γυμνισμού» απέκτησε ένα νέο τμήμα που ασχολείται με τη λογοκρισία, την πορνογραφία και τη σεξουαλική επανάσταση. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 183 τίτλους που καλύπτουν την περίοδο 1928 - 2012. Επιλέγονται συγκεκριμένοι τίτλοι στα Αγγλικά, με στόχο τη δημιουργία μιας αξιόλογης συλλογής που θα βοηθήσει τους μελετητές. Για τη διετία 2013-2014 προβλέπεται επίσης ο εμπλουτισμός της με ταινίες ερωτικού περιεχομένου, όπως οι χαρακτηριστικές «Α
ll American Girl» με την Peggy Church και «The Altar of Lust» αμερικανικής παραγωγής, και ψευδοεπιστημονικά έντυπα των αρχών της δεκαετίας του ’70. Στο Ειδικό Τμήμα, που πλέον αποτελεί ξεχωριστή βιβλιοθήκη με την ονομασία «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού», έχουν μεταφερθεί από τις αρχές του 2012 τα έντυπα με θέμα το γυμνό στη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και το θέατρο. 

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ / ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Οι εισαγωγές βιβλίων και περιοδικών καταχωρίζονται στα ειδικά δελτία εισαγωγής που τηρούνται ανελλιπώς από το 2006 κατά προμηθευτή και παραγγελία με ξεχωριστή αρίθμηση (δύο διαφορετικά δελτία διαφορετικού χρώματος για κάθε έτος). Όλες οι εισαγωγές εντύπων και ταινιών από το 2009 αναρτώνται αμέσως στο αντίστοιχο ιστολόγιο της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού».

Η διαδικασία καταγραφής είναι απλή: αποδελτίωση και ευρετηρίαση για τα περιοδικά,  σύντομη περιγραφή για τα βιβλία και περίληψη για τις ταινίες.

Οι παραγγελίες τοποθετούνται με γνώμονα τη διαχρονική αξία του εντύπου, την απήχησή του στ
o χώρο και τη γλώσσα στην οποία εκδιδόταν. Οπωσδήποτε λαμβάνονται υπόψη η κατάσταση του εντύπου και η τιμή, χωρίς όμως η τελευταία να είναι ο καθοριστικός παράγοντας απόκτησης. Οι προμηθευτές, με έδρα την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά, είναι κατά βάση παλαιοβιβλιοπωλεία, ιδιώτες/συλλέκτες και μεμονωμένοι πωλητές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες γνωστών ιστότοπων (ΑbeBooks, Alibris, Amazon, eBay κ.ο.κ.). Μεγάλος αριθμός τίτλων προέρχεται από αποχαρακτηρισμό εντύπων πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών.

Η παραλαβή των παραγγελιών γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα που συνήθως δεν υπερβαίνει τις είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες από την τοποθέτησή τους. Το 2012, σε αντίθεση με το 2011, υπήρξε μόνο 1 απώλεια εντύπου από το Ηνωμένο Βασίλειο (14/9).

Για την έγκαιρη παραλαβή τους καταβάλλονται τέλη επιστολικού ταχυδρομείου πρώτης προτεραιότητας, με σημαντική όμως επιβάρυνση που πολλές φορές υπερβαίνει την αξία του εντύπου!

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2011 η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του διεθνούς διαδικτυακού βιβλιοπωλείου «
AbeBooks», το οποίο με παραρτήματα σε οκτώ χώρες, προσφέρει αξιόλογο συλλεκτικό υλικό σε σχετικά προσιτές τιμές.
Ο συνολικός αριθμός εισαγωγών για το 2012 ανήλθε σε 39 βιβλία, 2 ταινίες και 1 φωτογραφία.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ
IΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η
Google από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έχει προσθέσει στην υπηρεσία Blogger αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες για τους χρήστες της, όπως π.χ. δημοφιλείς αναρτήσεις (τώρα, ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα και συνολικά), πηγές προέλευσης, χώρα προέλευσης, διαδικτυακό τόπο, λειτουργικό σύστημα επισκέπτη, εφαρμογή πλοήγησης, λέξεις-κλειδιά αναζήτησης, κατατοπιστικά γραφήματα κ.ά.

Με βάση, λοιπόν, την υπηρεσία αυτή η συνολική επισκεψιμότητα των 3 ιστολογίων της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» ανήλθε σε 520.835 στις 2 Ιανουαρίου 2013.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» διαθέτει 3 ιστολόγια από τις 11 Μαρτίου 2010. Η ενημέρωση των στατιστικών στοιχείων γίνεται καθημερινά.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

1) Μετατροπή της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας και πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Με αυτή τη μορφή η συλλογή θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος και θα εξασφαλισθεί η βιωσιμότητά της.

2) Σταδιακή εγγραφή σε ψηφιακή μορφή των σημαντικότερων άρθρων περιοδικών και εγγράφων για εύκολη πρόσβαση των χρηστών/μελετητών. Προς το παρόν γίνεται μόνο αποδελτίωση και ευρετηρίαση των περιοδικών με το νέο σύστημα που υιοθετήθηκε το Νοέμβριο 2011.

3) Η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» παρέχει, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου, φωτοαντίγραφα άρθρων από μεμονωμένα τεύχη ή βιβλία, με μικρή επιβάρυνση, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του. Όμως όλες οι παραγγελίες προπληρώνονται. Η αποστολή γίνεται σε ουδέτερο φάκελο με τέλη πρώτης προτεραιότητας εσωτερικού ή εξωτερικού (ζώνη 1 και 2) στη διεύθυνση που γνωστοποιείται εγκαίρως. Πρόσθετη επιβάρυνση για τέλη ειδικής διαχείρισης (συστημένου και κατεπείγοντος).

Ολοκληρώθηκε η εγγραφή επιλεγμένων ηλεκτρονικών περιοδικών και συνεργασιών επιστημόνων σε
DVD-R.
4) Η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» διατηρεί επικοινωνία με αντίστοιχους ιστότοπους του εξωτερικού για ανταλλαγή πληροφοριών και ανταλλαγή πλεονάζοντος υλικού, ενώ παρακολουθεί συγκεκριμένους διαδικτυακούς τόπους για την άμεση και έγκαιρη ενημέρωσή της.

5) Καθημερινή αναζήτηση στο Διαδίκτυο για θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες των ιστολογίων της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού». Δίνονται οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι για άμεση, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση στην αρχική γλώσσα χωρίς την παρεμβολή άλλων τόπων.

Από συγκεκριμένα διαδικτυακά κανάλια  επιλέγονται αντιπροσωπευτικά βίντεοκλιπ και βίντεο με θέμα τη γυμνοκρατία-ηδονισμό και την ανταλλαγή συντρόφων.

6) Πώληση ή ανταλλαγή πλεονάζοντος υλικού σε συλλέκτες και κέντρα τεκμηρίωσης, τα οποία με τη σειρά τους προσφέρουν το πλεονάζον δικό τους. Το 2012, λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών της αγοράς (συνεχούς διολίσθησης του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου και της βρετανικής στερλίνας), το πρόγραμμα πώλησης/ανταλλαγής δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού», μεταξύ άλλων, προσφέρει δωρεάν καταχωρήσεις σε φίλους αναγνώστες που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους σε όλον τον κόσμο.

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η τρέχουσα αλληλογραφία, παραδοσιακή και ηλεκτρονική, τοποθετείται σε ανθεκτικoύς χαρτοφύλακες. Με τη συμπλήρωση του έτους, ανάλογα με τον όγκο της, βιβλιοδετείται σε τομίδια με τη μέθοδο της απλής και ενισχυμένης θερμοκόλλησης ή σπιράλ.

Το 2012 δεν έγινε καμια αγορά μηχανών γραφείου. Η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» χρησιμοποιεί τις ίδιες συσκευές γραφείου της «Βιβλιοθήκης Γυμνισμού», όπως δυο καταστροφείς εγγράφων, δυο συσκευές πλαστικοποίησης, μια χειροκίνητη συσκευή βιβλιοδεσίας πλαστικού σπιράλ, μια συσκευή θερμικής βιβλιοδεσίας έναν μονόχρωμο εκτυπωτή, έναν σαρωτή, μια συσκευή
DVD και VCR κ.α., προκειμένου να περιορισθούν τα έξοδα προς τρίτους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟ

Το Φωτογραφικό Αρχείο της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» αναμένεται να εμπλουτισθεί με 25-30 ασπρόμαυρες φωτογραφίες 20
x25cm  με σχετικά θέματα. Κάθε φωτογραφία κοστίζει από 4,50 μέχρι 15.00 δολάρια Η.Π.Α. πλέον εξόδων αποστολής.
Το 2012 μόνο μια φωτογραφία παραγγέλθηκε.
 




No comments:

Post a Comment