Followers

Wednesday, January 09, 2013

AΠΟ ΤΗ ΒΙΝΤΟΜΠΟΝΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΙΝΚΟΥΜ: ΜΕΡΟΣ Δ΄






Το πρωί της επόμενης ημέρας, κατά τις 8, ο Λεύκιος Αιμίλιος ξύπνησε, πλύθηκε με τη βοήθεια των κοριτσιών που τον πίπωσαν – κάθε πρωί με εξαίρεση το ταξίδι γινόταν η ίδια κίνηση - και μετά αγκάλιασε τη Φλάβια Ιουστίνα που μόλις είχε σηκωθεί από το ανάκλιντρο, φρέσκια και καυλωτική. Η Ντρουσίλα ετοίμασε το ζεστό μπάνιο, έβγαλε το χιτώνα της και μπήκε με την κυρία της μέσα. Ένα καλό γλειφομούνι χρειαζόταν η Φλάβια Ιουστίνα να συνέλθει από τα κουραστικό ταξίδι.  Φώναξε τον Λεύκιο Αιμίλιο και σχημάτισαν ανθρώπινο σάντουιτς. Η Ντρουσίλα έδωσε τις ρώγες της στον κύριό της. Αυτός τις πίεσε, τις έγλειψε και μετά τις πέρασε στη Φλάβια. Αφού έχυσαν και οι τρεις, σηκώθηκαν, ετοιμάστηκαν και αναχώρησαν για το διοικητήριο.

Στην είσοδο περίμενε ο διοικητής της Δεύτερης Λεγεώνας «
Adiutrix», Γάιος Αδριανός. H Φλάβια Ιουστίνα υποκλίθηκε και αποσύρθηκε με τη σύζυγο του διοικητή, Κορνηλία, στο γυναικωνίτη.

Ο Λεύκιος Αιμίλιος χαιρέτησε με το ρωμαϊκό τρόπο και παρέδωσε το έγγραφο του αυτοκράτορα στο διοικητή. Αυτός το ξεδίπλωσε - ήταν σφραγισμένο με βουλοκέρι- και είπε στο νεαρό λεγεωνάριο, «Λεύκιε Αιμίλιε, αυτή είναι η μετάθεσή του στην Δεύτερη Λεγεώνα με εντολή του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου. Από σήμερα, 30 Ιανουαρίου 180, αναλαμβάνεις διοικητής της 8ης κοόρτης και προβιβάζεσαι στο βαθμό του ανώτερου εκατόνταρχου».  Η 8η κόορτη περιλάμβανε πρώην ναύτες και στρατιώτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν σύμμαχοι των Ρωμαίων, όχι Ρωμαίοι πολίτες. Σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής του δεύτερου μ.Χ. αιώνα η δύναμη κάθε κόορτης ανερχόταν σε 200 περίπου άνδρες και τη λεγεώνας σε 5.200 άνδρες.

Στο γυναικωνίτη η Κορνηλία σύστησε τη Φλάβια Ιουστίνα στις γυναίκες των ανώτερων αξιωματικών, διοικητών των υπόλοιπων κοόρτεων. Το βράδυ η διοίκηση διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας στα δημόσια λουτρά. Της κλείνει το μάτι, ομαδικό παιχνίδι, πήδημα κ.λπ. Η Φλάβια Ιουστίνα γέλασε. 11 αξιωματικοί με ισάριθμες γυναίκες θα πηδηχτούν μεταξύ τους. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παλλακίδες ή κατώτερους αξιωματικούς και οπλίτες. Αυτοί μπορούν να πηδηχτούν άλλες ημέρες. Η Κορνηλία ήταν γύρω στα 35, όμορφη, προκλητική, με μεγάλο στήθος και τροφαντό πισινό. Ο διοικητής είχε αναθέσει σ’ αυτήν τη διοργάνωση οργίων και η ίδια πετούσε τη σκούφια της. Πλησίασε τη Φλάβια, την ξεκούμπωσε και έπιασε τα βυζιά της. Μετά σήκωσε το χιτώνα και είδε το αποτριχωμένο μουνί της. «Θα σε γλείψω το βράδυ, μου αρέσουν οι γυναίκες!»

Στο διπλανό δωμάτιο ο διοικητής με το νέο εκατόνταρχο ετοιμάστηκαν για την παράδοση-παραλαβή της 8ης κοόρτης. Οι άνδρες είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο. Ο απερχόμενος διοικητής που είχε πάρει μετάθεση για την Πρώτη Λεγεώνα στο Brige
ntio χαιρέτησε με το ρωμαϊκό τρόπο στο προαύλιο τον αντικαταστα΄του. Ο Λέυκιος Αιμίλιος μίλησε στους συγκεντρωμένους και τόνισε, ότι, παρά την ονομασία της Λεγεώνας και την ησυχία που επικρατούσε στην Κάτω Παννονία, έπρεπε να είναι ετοιμοπόλεμη ανά πάσα στιγμή. Πέρα από το Δούναβη βαρβαρικά φύλα κατά διαστήματα ενοχλούσαν τον αυτοκρατορικό στρατό με επιδρομές. Τακτικά γυμνάσια, πορείες και ασκήσεις θα διατηρήσουν υψηλό το φρόνημα των μαλθακών στρατιωτών, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η καλοζωία και το πήδημα. Το Ακουίνκουμ είχε γίνει προορισμός παλλακίδων και γυναικών ελευθερίων ηθών από κάθε μέρος της αυτοκρατορίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των στρατιωτών. Πολλές μάλιστα ταξίδευαν με τις άμαξες μέχρι το Βrigentio, το Sirmium και το Carnuntum. Άλλες είχαν προσληφθεί από πολυγαμικούς Ρωμαίους και Ρωμαίες για τις κοινωνικές εκδηλώσεις τους. Τα αποτριχωμένα μουνιά βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ανώτερης τάξης ήθελαν ποικιλία στις σεξουαλικές επαφές τους.

Μετά το σύντομο χαιρετισμό και την τελετή παράδοσης-παραλαβής οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και ο διοικητής με τον Λεύκιο Αιμίλιο επέστρεψαν  στις γυναίκες τους. Ο διοικητής εξήγησε στο νεαρό λεγεωνάριο πώς γίνεται το παιχνίδι στα λουτρά. Ο διοικητής, ο σαραντάρης Γάιος Αδριανός, πηδάει τη γυναίκα του διοικητή της επίλεκτης πρώτης κοόρτης, εκείνος τη γυναίκα του διοικητή, δηλαδή την Κορνηλία, και οι υπόλοιποι εννέα εναλλάξ τις γυναίκες των άλλων. Ο Λεύκιος Αιμίλιος μπορούσε να διαλέξει μεταξύ εννέα γυναικών και η Φλάβια Ιουστίνα κάποιον από τους ανώτερους εκατόνταρχους. Ανταλλαγή συντρόφων ή νόμιμων συζύγων το 2ο μ.Χ. αιώνα!

Αφού γίνει η επιλογή του συντρόφου, μπαίνουν όλοι στα λουτρά, γυμνοί φυσικά, και αρχίζουν τις περιπτύξεις. Ακολουθεί γενναίο δείπνο, κρασοκατάνυξη και πάλι πήδημα. «Το κάνουμε τουλάχιστο δυο φορές την εβδομάδα κι έτσι διατηρούμαστε σε φόρμα». Πήγαν στα λουτρά και επιθεώρησαν το χώρο. Κατ’ εξαίρεση η Λίβια με την Ντρουσίλα πήραν άδεια από το διοικητή να φροντίσουν τους συνδαιτημόνες, αλλά δεν επιτρέπεται να  πάρουν μέρος στο γαμήσι. Η Ντρουσίλα, μάλλον παραπονεμένη, λέει «εμείς θα ξύνουμε το μουνί μας βλέποντάς τους». «Τι να κάνουμε;» Η Φλάβια Ιουστίνα τις παρηγορεί. «Κορίτσια, υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί άνδρες να σας πηδήξουν!» Τα κορίτσια ήταν σε ηλικία γάμου. Καλό το πήδημα, αλλά η αποκατάστασή τους επείγει. Πραγματικά, εκείνο το βράδυ γνωρίστηκαν με δυο νεαρούς οπλίτες, υπασπιστές του διοικητή της δεύτερης κοόρτης, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την επιβλητική εμφάνισή τους και ζήτησαν να γίνουν γυναίκες τους! Περιττό να πούμε ότι οι νεαρές πηδήχτηκαν με τους υποψήφιους γαμπρούς σε γειτονικό δωμάτιο.

Ο Αύγουστος και ο Τίτος διέθεταν προικισμένα καυλιά, ήταν ευπαρουσίαστοι, λίγο πιο μεγάλοι στην ηλικία και υπηρετούσαν στη Λεγεώνα από το 178. Η Λίβια και η Ντρουσίλα ευχαριστήθηκαν πήδημα σε σημείο που δεν ξεκολλούσαν από πάνω τους. «Είμαστε αγάμητες για είκοσι σχεδόν ημέρες από τότε που φύγαμε από τη Βιντομπόνα». «Εδώ έχετε σίγουρο το καθημερινό γαμήσι», απαντούν οι νεαροί. «Μόλις περάσουμε τα στεφάνια θα πηδιόμαστε ομαδικά». Αυτές απολάμβαναν το σεξ  και την αναπάντεχη τύχη τους. 



No comments:

Post a Comment