Followers

Wednesday, January 23, 2013

Η «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ-ΗΔΟΝΙΣΜΟΣ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων φίλων γυμνοκρατών στη συνάντηση της 12 Ιανουαρίου 2013 αποφασίστηκε η κατοχύρωση ιστότοπου για τον υπό ίδρυση Σύλλογο Γυμνιστών-Φυσιολατρών «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ» και η κατασκευή αντίστοιχης ιστοσελίδας.

Εξουσιοδοτήθηκε ο Έρικ Καμίνσκυ, άριστος γνώστης της διαδικτυακής τεχνολογίας, να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή της νέας ιστοσελίδας, προσχέδιο της οποίας θα υποβληθεί  στον angmimik
για την τελική έγκριση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Μετά την απραξία τα τελευταία χρόνια στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού γυμνισμού καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας νέου, αδέσμευτου και ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου συζητήσεων (forum) για τα προβλήματα και το μέλλον του γυμνισμού.

Δυστυχώς, η πολυφωνία απουσιάζει από τον ευαίσθητο αυτόν χώρο. Οι έριδες, οι αντιπαλότητες, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η εν γένει νοοτροπία ορισμένων στέκονται ανυπέρβλητο εμπόδιο στην υλοποίηση ενός μακρόχρονου προγράμματος προώθησης του γυμνισμού στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 1992.  Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί στο προσκήνιο περισσότερα από πέντε διαφορετικά άτομα που επιθυμούσαν να ηγηθούν συλλόγων γυμνιστών, αλλ' όμως έθεταν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους πάνω από τον τελικό σκοπό. Έτσι, αναγκαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμεινε μη υλοποιήσιμο.

Ο νέος, αδέσμευτος διαδικτυακός τόπος συζητήσεων (forum), καθώς και το
chatroom που θα ενσωματωθούν στο νέο ιστότοπο, θα έχει ως διαχειριστή τον Έρικ Καμίνσκυ, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών (INF/FNI) από τις 12 Ιανουαρίου και συντονιστές γυμνοκράτες υψηλού επιπέδου, γνώστες του αντικειμένου, με απεριόριστο, σεβασμό προς τους χρήστες. ΑΜΕΣΕΣ, ΕΥΘΕΙΕΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς και διαγραφές, γιατί σκοπός μας είναι η ελεύθερη έκφραση κάθε γνώμης, παράθεση ιδεών και προτάσεων, εφικτών ή μη. Από τον εποικοδομητικό διάλογο σίγουρα θα προκύψουν θετικά συμπεράσματα, που θα βοηθήσουν την εκλαίκευση της γυμνοκρατίας στην ελληνική κοινωνία.

Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου η «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ» αποκτά επιτέλους το δικό της χώρο παρουσίασης στο Διαδίκτυο. Σταδιακά όλες οι αναρτήσεις γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος θα περάσουν σ’ αυτήν, αποδεσμεύοντας τα ιστολόγια των «Αρχείων Γυμνισμού» που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδρυτής και διευθυντής της
«Βιβλιοθήκης Γυμνισμού και πρόσφατα της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στο αντικείμενό του.

Ο νέος ιστότοπος απευθύνεται βασικά σε Έλληνες γυμνοκράτες, αλλά θα είναι τρίγλωσσος: Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά, ώστε πολλοί χρήστες από το εξωτερικό να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στη γλώσσα τους.

Σε μια εποχή που τα πάντα λογοκρίνονται και το Διαδίκτυο βρίσκεται υπό στενό κλοιό παρακολούθησης, η «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ» θα αποτελεί όαση ελευθερίας στο αχανές διαδικτυακό χώρο.

Η πλήρης λειτουργία του νέου ιστότοπου αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο, αλλά η παρουσίασή του θα γίνει στα μέλη κατά τη συνάντηση της 2 Μαρτίου στη
«Βιβλιοθήκη Γυμνισμού».




No comments:

Post a Comment