Followers

Sunday, January 20, 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΕΞ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ (1968-1975)


Η αμερικανική αγορά κατακλύστηκε από δεκάδες πολυτελή, βραχύβια ή μακρόβια, έντυπα κατά την περίοδο 1967-1975, με θέμα το ομαδικό σεξ, την ανταλλαγή συντρόφων και γενικότερα την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του αναγνωστικού κοινού. Ο αριθμός τους δεν είναι γνωστός μέχρι στιγμής – δεν γνωρίζουμε αν η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου έχει πλήρη συλλογή τους-  υπολογίζεται σε εκατοντάδες τίτλους και χιλιάδες αντίτυπα, με μέση τιμή πώλησης τα 3.00 δολάρια, με πλήρη εικονογράφηση (ολοσέλιδες αποκαλυπτικές φωτογραφίες), αγγελίες ανταλλαγής συντρόφων και «ψευδοεπιστημονικά» άρθρα συνεργατών. Τυπωμένα σε βαρύ γυαλιστερό χαρτί ήρθαν να καλύψουν το κενό των περιοδικών γυμνιστών και να γεμίσουν τις τσέπες των εκδοτών. Τόπος έκδοσης: η νότια Καλιφόρνια (Λος Άντζελες, Σαν Ντιέγκο και οι γύρω πόλεις), το Κλήβελαντ στο Οχάιο, η Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις.


Παράλληλα κυκλοφόρησαν εκατοντάδες βιβλία τσέπης, με ή χωρίς αποκαλυπτική εικονογράφηση, τυπωμένα σε κοινό δημοσιογραφικό χαρτί, με τιμή πώλησης κατά μέσο όρο το 1.00 δολάριο. Οι συγγραφείς, άνδρες και γυναίκες, προσπαθούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο του
wife-swapping ή swinging στην αμερικανική κοινωνία που είχε προσλάβει διαστάσεις επιδημίας στα προάστια μεγάλων και μικρών πόλεων. Έτσι, λοιπόν, εμφανίζονται μυθιστορήματα, νουβέλες, προσωπικές μαρτυρίες swingers, οδηγοί για υποψήφιους swingers και άλλα παρόμοια εγχειρίδια, με εντυπωσιακά εξώφυλλα.


Έχουμε εντοπίσει στο βασικό προμηθευτή μας στην Αμερική αρκετά απ’ αυτά τα τεύχη, σε υψηλή τιμή πώλησης (25.00-35.00 δολάρια το τεύχος) πλέον εξόδων αποστολής), τα οποία σκεπτόμαστε να φέρουμε μέχρι το τέλος του 2013, ώστε η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού» να διαθέτει αντιπροσωπευτικό δείγμα εκείνης της περιόδου. Οι επισκέπτες και μελετητές του φαινομένου «ανταλλαγή συντρόφων» θα βρουν αξιόλογα άρθρα για τις διατριβές τους.


Μερικοί
τίτλοι είναι χαρακτηριστικοί:
«A Study of Group Sex Practices», «Action Mixers», «Doubt and Discovery», «Full Swing», «World of Sex & Love», «Scope», «International Swingers Journal» κ.ο.κ.






No comments:

Post a Comment