Followers

Monday, January 21, 2013

KATAΓΡΑΦΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ SWINGERS ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1968-1974


Η καταγραφή των τίτλων εντύπων swingers για την περίοδο 1969-1974 είναι εξαιρετικά δύσκολη εργασία, αφού τα περισσότερα απ' αυτά είναι δυσεύρετα και οι εκδότες έχουν αποβιώσει ή αποσυρθεί.

Με όσα στοιχεία μπόρεσα να συγκεντρώσω από προμηθευτές μεταχειρισμένων βιβλίων και περιοδικών, ξεκίνησα την καταγραφή τους, με σκοπό την ενημέρωση των φίλων αναγνωστών. Η ανταλλαγή συντρόφων, ως εναλλακτικός τρόπος ζωής, τα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής επανάστασης, είναι πολύ διαδεδομένη, σε όλες σχεδόν τις πολιτείες.

Τα έντυπα χαρακτηρίζονται «ψευδοεπιστημονικά» σε αντιδιαστολή με τα ακαδημαϊκά, γιατί τόσο τα άρθρα όσο και η εικονογράφησή τους αποσκοπούν στη σεξουαλική ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, που διψάει για σεξ. Το ίδιο κοινό αγόραζε μέχρι πρότινος τα περιοδικά γυμνιστών. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εκδότες και εκμεταλλεύονται την περίσταση για ίδιο όφελος.

Το κάθε λήμμα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
(1) τίτλος, (2) υπότιτλος, (3) τόπος έκδοσης, (4) εκδότης, (5) διευθυντής σύνταξης αν υπάρχει, (6) περιοδικότητα, (7) αριθμός σελίδων, (8) πρώτο τεύχος και (9) τιμή πώλησης.



Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της καταγραφής, θα έχουμε γενική εικόνα του εκδοτικού τοπίου της περιόδου 1969-1974.


No comments:

Post a Comment