Followers

Wednesday, October 31, 2012

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ


Nude on Nob Hill, San Francisco 1967


Η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας και Ηδονισμού» εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδόσεις, ταινίες, αποκόμματα Τύπου και φωτογραφίες.

Βρίσκεται στον πρώτο όροφο της οικίας του ιδρυτή και διευθυντή της Άγγελου Μιμηκόπουλου στην οδό Φιλομήλας 6 στην Εκάλη. Είναι επισκέψιμη μόνο με προσυμφωνημένη συνάντηση.

Σήμερα λάβαμε τέσσερα dvd από το εξωτερικό, τα δυο από τη συνεργάτιδά μας Carmen, η οποία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον Άγιο Φραγκίσκο της Αμερικής. Η κατάσταση είναι τεταμένη εν όψει της τελικής απόφασης που θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στις 5 Νοεμβρίου. Ο εισηγητής της απαγόρευσης, σύμβουλος Scott Wiener, ισχυρίζεται ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων και ότι η απαγόρευση αφορά τις γυμνές εμφανίσεις σε δημόσιους χώρους κυρίως στην συνοικία Castro, όπου άνδρες κυκλοφορούν γυμνοί με μεταλλικούς δακτύλιους (cockrings) στα γεννητικά όργανά τoυς, Γυμνοί πολίτες με αυξητική τάση παρατηρούνται και σε άλλες συνοικίες της πόλης. Οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης ενοχλούνται από τους γυμνούς συμπολίτες τους και επικαλούνται, μεταξύ άλλων, την πτώση της αξίας των ακινήτων στη συνοικία, την υποβάθμιση της ζωής (!), την ενόχληση των μκρών παιδιών που βλέπουν γεννητικά όργανα κ.ο.κ.  Να σημειωθεί ότι η γυμνή εμφάνιση στην πόλη δεν διώκεται  μέχρι στιγμής, εκτός αν συνοδεύεται από ακόλαστες πράξεις. Η διάταξη 154 που θα προστεθεί στον υπάρχοντα  κώδικα θα την απαγορεύει στα εμπορικά κέντρα, τις πλατείες, τα άλση, τα πεζοδρόμια, τους δρόμους και τις διαβάσεις.  Προς το παρόν επιτρέπεται   η γυμνή εμφάνιση παντού εκτός από τα πάρκα, την περιοχή του λιμανιού και τα εστιατόρια. Η νομοθεσία της πολιτείας  επιτρέπει τη γυμνή εμφάνιση και απαγορεύει μόνο την άσεμνη συμπεριφορά.  Η τροπολογία 154, εφόσον εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο της 5 Νοεμβρίου 2012, δεν θα θίγει  τη γυμνή εμφάνιση στις παρελάσεις, τα φεστιβάλ δρόμων, όπως της οδού Folsom, και τις παραλίες.
Το ανησυχητικό, όπως μάς ενημερώνει το εξαιρετικό  ιστολόγιο Sexuality and The Law,  είναι ότι τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, στις 5 το πρωί, άγνωστοι έσπασαν δυο μεγάλους υαλοπίνακες του μοναδικού μουσείου στην Αμερική και ίσως στον κόσμο που εδρεύει στη συνοικία Castro. Κλήθηκε η αστυνομία. Τα εκθέματα και οι εσωτερικοί χώροι του μουσείου δεν υπέστησαν ζημιές, αλλά η αντικατάσταση των υαλοπινάκων θα κοστίσει μερικές χιλιάδες δολάρια.  Το πλήρες όνομα του μουσείου είναι Gay, Lesbian, Bisexual, Τransgender Historical Society of San Francisco. Ιδρύθηκε το 1985 και μέσα από τα εκθέματά του, τις προσωπικές μαρτυρίες ατόμων που ανήκουν στις σεξουαλικές μειονότητες καταγράφεται η υπερεκατονταετής δυναμική παρουσία τους στον Άγιο Φραγκίσκο.  

Τόσο αυτό το ιστολόγιο όσο και τα
«Αρχεία Γυμνισμού 2010
» παρακολουθούν την εξέλιξη μέσω της συνεργάτιδάς μας στις Η.Π.Α. Οι άνθρωποι εκεί δίνουν αγώνα επιβίωσης, γνωρίζοντας ότι στις 5 Νοεμβρίου θα περάσουν στην παρανομία, αν και είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Καλιφόρνια και στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη ακύρωση της αντισυνταγματικής, όπως ισχυρίζονται, διάταξης, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος.

Όταν αποφασίσαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 να αλλάξουμε προσανατολισμό, γνωρίζαμε ότι θα δυσαρεστήσουμε πολλούς φίλους αναγνώστες, εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά είχαμε υποχρέωση να δώσουμε βήμα και στις σεξουαλικές μειονότητες. Οι ηδονισιές ανήκουν σε αυτές. 

Ξεκινήσαμε το ειδικό τμήμα της
«Βιβλιοθήκης Γυμνισμού» το 2008, με την αγορά βασικών βιβλίων και ταινιών που έγραψαν ιστορία στο χώρο τους. Πολλοί κατέκριναν τότε την πρωτοβουλία μας. Σήμερα είμαστε δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση δεκάδων νέων αναγνωστών, τα σχόλια των οποίων μάς ενθαρρύνουν να προχωρήσουμε.

Όπως η
«Βιβιοθήκη Γυμνισμού» έχει βοηθήσει σπουδαστές και μελετητές στις διδακτορικές διατριβές τους, έτσι και η «Βιβλιοθήκη Γυμνοκρατίας και Ηδονισμού» σύντομα θα καταξιωθεί στο χώρο της.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας στο δύσκολο αγώνα μας.
                                           












                                           

No comments:

Post a Comment