Followers

Thursday, November 22, 2012

ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ - ΗΔΟΝΙΣΜΟΣ: ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



Σύμβολο των poly
Η γυμνοκρατία-ηδονισμός είναι η φυσική μετεξέλιξη του παραδοσιακού γυμνισμού. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 90, και  ήδη γνωρίζει μεγάλη άνθηση.

Η πλειονότητα των γυμνοκρατών-ηδονιοτών προέρχεται από τους παραδοσιακούς γυμνιστές που εγκατέλειψαν τον οργανωμένο γυμνισμό, όταν διαπίστωσαν ότι η εκάστοτε ηγεσία του δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Η άνοδος καιι πτώση των ελεύθερων ακτών γυμνιστών που είχε προβλεφθεί από τον αείμνηστο
Lee R. Baxandall έφερε στο προσκήνιο μια άγνωστη στο ευρύ κοινό μειονότητα. Εξακολουθούμε να είμαστε μειονότητα, τουλάχιστο για τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά η παρουσία μας στο διεθνές στερέωμα πλέον είναι ηχηρή.

Δεν υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια σε αντίθεση με άλλες οργανώσεις που θέτουν τέτοια κριτήρια, ζητούν φωτογραφίες και υποβάλλουν τα υποψήφια μέλη τους σε δοκιμασίες. Εμείς δεχόμαστε τους πάντες με την προϋπόθεση ότι ενστερνίζονται τις αρχές της γυμνοκρατίας-ηδονισμού.

Δεν έχουμε μόνιμη βάση, γιατί ένας τέτοιος χώρος απαιτεί υψηλό κόστος δημιουργίας και συντήρησης, αλλά επισκεπτόμαστε, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, κέντρα παραθερισμού του εξωτερικού που δέχονται τους γυμνοκράτες-ηδονιστές. Συναντούμε τους φίλους μας, ανταλλάσσουμε απόψεις και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η
Kassandra από τη Βουδαπέστη με πολλούς πρώην γυμνιστές πρωτοστατεί στην ίδρυση ελληνοουγγρικού συνδέσμου γυμνοκρατών-ηδονιστών. Νοικιάζουν οργανωμένους ιδιωτικούς χώρους στη Βουδαπέστη για τις συναντήσεις τους και θέλουν να συναντήσουν τους φίλους τους στην Ελλάδα.

Οι γυμνοκράτες-ηδονιστές επιδιώκουν την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε δημόσιους χώρους πάντοτε στα όρια του νόμου και αρνούνται τον εγκλεισμό τους σε περιφραγμένα κλειστά κέντρα που θυμίζουν άλλες εποχές. Παραλίες, άλση, λίμνες, ποτάμια προσφέρονται για την άσκηση της γυμνοκρατίας-ηδονισμού. Παράδειγμα είναι η γυμνή πεζοπορία που διαδίδεται με ταχύτητα σε όλον τον κόσμο. Άλλες εκδηλώσεις που συμμετέχουν οι νεότεροι από μας είναι η γυμνή ποδηλατοδρομίο, το γυμνό τρέξιμο κ.α.

Σημαντικός αριθμός οπαδών μας αποδέχεται την πολυγαμική σχέση (
polyamory). Άλλοι συνδυάζουν τη μονογαμία με την πολυγαμία. Με λίγα λόγια διατηρούν σχέσεις με πολλά άτομα του άλλου φύλου, αν και βασικά παραμένουν αφοσιωμένοι στον/τη σύντροφό τους.

Προγραμματίζουμε την πρώτη οργανωμένη εκδρομή γυμνοκρατών-ηδονιστών στο
Cap dAgde τον Ιούνιο 2013, Ο συνάδελφος που ασχολείται με τη διοργάνωση θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής και το συνολικό κόστος κατ’ άτομο στην εκδήλωση της 12 Ιανουαρίου 2013.

Οι γυμνοκράτες-ηδονιστές αποδέχονται την ελεύθερη εξωτερίκευση των συναισθημάτων των ανθρώπων. Σε κάθε φάση της ζωής μας, ντυμένοι ή γυμνοί, είμαστε ειλικρινείς και δίνουμε μεγάλη σημασία στην αγκαλιά και την ερωτική, ομαδική επικοινωνία, πάντοτε σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Η ομαδική ερωτική επαφή για μας είναι τρόπος επικοινωνίας.

Όοσι από τους αναγνώστες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, μπορούν να μάς τηλεφωνήσουν και να μιλήσουν ανοιχτά ή να μάς γράψουν στην ταχυδρομική θυρίδα 52 591, 145 04 ΔΡΟΣΙΑ. Δυστυχώς, η εκδήλωση της 12 Ιανουαρίου  2013 θα γίνει στον περιορισμένο χώρο της «Βιβλιοθήκης Γυμνισμού» και της «Βιβλιοθήκης Γυμνοκρατίας-Ηδονισμού», αλλά θα φροντίσουμε να διοργανώσουμε και άλλες εκδηλώσεις.

Η ταινία τεκμηρίωσης που ετοιμάζουμε το καλοκαίρι στο
Cap dAgde θα παρουσιάσει  μέσα από τις διακοπές τριών νεαρών ζευγαριών τη γυμνοκρατία-ηδονισμό, όπως ασκείται στο περίφημο αυτό κέντρο παραθερισμού. Όλα όμως εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα της συναδέλφου παραγωγού Carmen  από την Καλιφόρνια, που έχει μεγάλη εμπειρία στο γύρισμα τέτοιου είδους ταινιών. Είναι το μοναδικό άτομο που εμπιστευόμαστε, γιατί έχει δικό της  τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους. Τονίζουμε ότι πρόθεσή μας δεν είναι η παραγωγή μιας ερωτικής ή πορνογραφιής ταινίας, αλλά η καταγραφή ενός, άγνωστου στους πολλούς, εναλλακτικού τρόπου ζωής. Οι αναγνώστες μας παίρνουν πρόγευση από τις σεξουαλικές περιπέτειες των τριών ζευγαριών από την Ουγγαρία, που στην πραγματικότητα είναι το ανεπτυγμένο σενάριο της ταινίας τεκμηρίωσης.

No comments:

Post a Comment