Followers

Thursday, November 01, 2012

H «ΜΟΝSENA» ΚΑΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ



1971 - 2004

Η «Monsena», το δεύτερο κατά χρονολογική σειρά κέντρο παραθερισμού γυμνιστών στο Rovinj της Κροατίας, λειτούργησε για πρώτη φορά σε μια λοφώδη, επικλινή έκταση, 3 χλμ ανατολικά της πόλης, το 1971, και το όνομα της σημαίνει στα Κροατικά «ορεινός, βουνίσιος» ως κάμπινγκ 
γυμνιστών  και αργότερα ως αυτοτελής μονάδα υψηλών προδιαγραφών, Γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του 80, με αποκορύφωμα το 21ο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών το  1988 κα την ανάληψη σε μόνιμη βάση (1985-2004) της ετήσιας συνάντησης των γυμνιστών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Πήγα για πρώτη φορά το 1988 και επέστρεψα το 1995. Παραβρέθηκε σε όλες τις συναντήσεις, με εξαίρεση το 2003. Πάντοτε συζητούσα με τη διεύθυνση και την ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών. Από το 1997 η «
Monsena», η οποία μαζί με την «Koversada» ανήκαν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της Κροατίας, αντιμετώπιζε, όπως πληροφορήθηκα, σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παρουσίαζε ζημιές στους ισολογισμούς της. Έγιναν ορισμένες διορθωτικές κινήσεις με την εκχώρηση δικαιωμάτων προβολής της σε ισπανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, χωρίς όμως βελτίωση της εικόνας της. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Το 2001, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των γυμνιστών οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού ομίλου αποφάσισαν τη παράταση λειτουργίας της για δυο ακόμη χρόνια. Την ημέρα της συζήτησης εμφανίστηκαν «ντυμένοι» γυμνιστές. Οι γυμνονόμοι είχαν εξαφανιστεί!

Το 2004, τελευταίο έτος λειτουργίας της ως κέντρο παραθερισμού γυμνιστών, μάς δόθηκε ερωτηματολόγιο σε πολλές γλώσσες το οποίο συμπληρώσαμε και παραδώσαμε στη διεύθυνση. Υποτίθεται ότι οι παρατηρήσεις μας θα συντελούσαν στη βελτίωση των υπηρεσιών του κέντρου.

Οκτώ χρόνια μετά πληροφορηθήκαμε ότι ευθύνονταν οι ηδονιστές με τις ακόλαστες πράξεις τους παρουσία μικρών παιδιών και οικογενειών. Οι αόρατες μυστικές δυνάμεις του κακού είχαν βρει του υπαίτιους. Ηδονιστές υπήρχαν ανέκαθεν στο ΚΠΓ από την έναρξη λειτουργίας του, απλά οι συναντήσεις τους γίνονταν στα διαμερίσματα.

Αργότερα εμφανίστηκαν στη βραχώδη ακτή σε μεγάλη απόσταση από την πισίνα και τον παιδότοπο. Οι ηδονιστές, ίσως με κάποιες εξαιρέσεις,  είχαν συγκεκριμένο μέρος συνάντησης. Οι παραθεριστές το γνώριζαν και έρχονταν να δουν. Μετά κατήγγειλαν στη διεύθυνση ότι μεμονωμένα άτομα συνευρίσκονταν παρουσία τρίτων! Η υποκρισία περίσσευε! Δηλαδή. αν ένα ζευγάρι πηδιόταν στο βαθούλωμα ή έπαιζε με ένα άλλο, ήταν ακόλαστη πράξη;


Όπως είχε επισημάνει η Σλάβιτσα, η ανθρώπινη ερωτική επικοινωνία δεν τιθασεύεται.

Απαγορεύτηκε η φωτογράφιση σε όλο το ΚΠΓ για την προστασία των ανήλικων, επειδή οι αόρατες μυστικές δυνάμεις του κακού είχαν πληροφορήσει τη διεύθυνση ότι φωτογραφίες παιδιών είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Πού, πότε και από ποιον; Κυνηγούσαν ανύπαρκτους παιδόφιλους!

Οι προσιτές τιμές της, σε σύγκριση με τα γειτονικά κέντρα παραθερισμού γυμνιστών της «Κο
versada» και της «Valalta», μαγνήτιζαν τις οικογένειες με μικρά παιδιά.  Φαίνεται όμως ότι αυτή η πολιτική δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.


Όταν έλαβα την επιστολή-εγκύκλιο για τη μετατροπή της «
Monsena» σε κανονικό κέντρο παραθερισμού με νέο όνομα, στενοχωρήθηκα και έκλαψα. Γατί εκεί ερωτεύτηκα, αγάπησα παράφορα και γ… Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους από πολλές χώρες και έχω αφήσει ένα κομμάτι του εαυτού μου εκεί. ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΔΟΝΙΣΤΕΣ κατηγορηματικά. Αν ήθελαν, ας τους παραχωρούσαν τμήμα της βραχώδους ακτής που εκτείνεται σχεδόν μέχρι την είσοδο του εθνικού δρυμού Lim Bay.  

No comments:

Post a Comment